''Το Κρυμμένο νερό'' ανάγνωση σε χρόνο μέλλοντα

Δράση φιλαναγνωσίας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου για τους μαθητές/τριες των τμημάτων Δ΄ &  Ε1. Αρχικά προβλήθηκε το βίντεο «Ένα γράμμα από το μέλλον 2070» το οποίο προβλημάτισε και  ευαισθητοποίησε τους μαθητές σε θέματα διαχείρισης των αποθεμάτων του νερού στο μέλλον.
Ακολούθησε η ανάγνωση του βιβλίου «Το Κρυμμένο νερό» της Λιλής Λαμπρέλλη σε εικονογράφηση Φωτεινής Στεφανίδη. Μια ιστορία που αναφέρεται στη δημιουργία του πρώτου πηγαδιού σε μια περιοχή που μαστιζόταν από ξηρασία και ερημιά. Οι μαθητές παρακολούθησαν τις διαδρομές του νερού μέχρι την επιφάνεια της γης και τη σωτηρία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Και μετά ερωτήσεις, απορίες και παιχνίδι φαντασίας ''μια μέρα χωρίς νερό'' . Πόσο δύσκολη η καθημερινότητά μας χωρίς νερό. Και συζήτησαν και παρατήρησαν σε φωτογραφίες τις μεγάλες διαφορές ενός τόπου με άφθονο νερό και βλάστηση και ενός τόπου άνυδρου και ξερού. Μελέτησαν ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για τα αποθέματα πόσιμου νερού στον Πλανήτη, πρότειναν συμβουλές και λύσεις για την εξοικονόμηση του νερού στο σπίτι και στο σχολείο. Στη συνέχεια εργάστηκαν σε ομάδες με διαφορετικές θεματικές: συγγραφή ποιήματος, εικονογράφηση σκηνών από την ιστορία του ''Κρυμμένου νερού'', δημιουργία αφισών για τη λειψυδρία και την αφθονία του νερού. 
Στο τέλος παρακολούθησαν την προβολή βίντεο (δημιουργός Μαμούρη Αγορίτσα με το πρόγραμμα Movie Maker) με οικολογικά μηνύματα αφύπνισης για τα παγκόσμια προβλήματα έλλειψης καθαρού, πόσιμου νερού και τις επιπτώσεις της έλλειψης αυτής στις ζωές των ανθρώπων, ειδικά στις χώρες της Αφρικής.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Μαμούρη Αγορίτσα ΠΕ70