Πρόγραμμα ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων


Στο πλαίσιο της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης πραγματοποιήθηκε σε τμήμα της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος πρόγραμμα ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποίησαν η Κοινωνική Λειτουργός Μελιοπούλου Σπυριδούλα και η Ψυχολόγος Μπασδέκη Ελένη, μέλη της ΕΔΕΑΥ, με την παρουσία της δασκάλας του τμήματος, Κιτσούλη Δέσποινας. 
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε δίωρα στις 15 και 29 Ιανουαρίου, καθώς και στις 5 Φεβρουαρίου. 
Οι μαθητές/τριες εργαζόμενοι σε μικρές ομάδες ασκήθηκαν μέσω της ανάγνωσης παραμυθιού, δραματοποιήσεων, παιχνιδιών ρόλου και επίλυσης προβληματικών καταστάσεων (σεναρίων) σε δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, ενδυνάμωσης της ομάδας και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας ως μέλη όχι μόνο μιας σχολικής τάξης αλλά και του σχολείου και του κοινωνικού ιστού, γενικότερα.
Η άσκηση από μικρή ηλικία σε δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας είναι απαραίτητο εφόδιο και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης μάθησης του ανθρώπου.
Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των μαθητών του τμήματος ήταν σημαντική και  δίνει το έναυσμα για την υλοποίηση κι άλλων τέτοιων βιωματικών δράσεων στο πλαίσιο του σχολείου!