Κολλημένος στην οθόνη;

Οι σχολικές δράσεις για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποβλέπουν στην ενημέρωση για την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών για τα παιδιά και τους εφήβους. Με σύνθημα το μήνυμα "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο" οι μαθητές/τριες της  Γ' τάξης  στις 11 Φεβρουαρίου 2020 ασχολήθηκαν με το τεύχος "Κολλημένος στην οθόνη" της εικονογραφημένης σειράς βιβλίων της βραβευμένης Γαλλίδας συγγραφέα Σιλβέν Ζαουί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το συγκεκριμένο τεύχος αναπτύσσει το θέμα της εξάρτησης των παιδιών και των εφήβων από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και από την ανεξέλεγκτη ενασχόληση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αποξένωση των σχέσεων των ανθρώπων και όχι μόνο.
Πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση του βιβλίου στη σχολική τάξη. Οι μαθητές έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον χάριν στο ελκυστικό του ύφος ως κόμικ. Έγινε δραματοποίηση αποσπασμάτων και στη συνέχεια κάθε μαθητής δημιούργησε το δικό του ειδικό ημερολόγιο υπολογιστή (πρόταση που συστήθηκε στο τέλος της ανάγνωσης του βιβλίου), ως μέσο αυτοελέγχου των παιδιών για τη σωστή και μετριοπαθή χρήση των μέσων της τεχνολογίας. 
Είναι σημαντικό πως οι μαθητές-τριες οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το διαδίκτυο είναι καλό να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει...

Επιμέλεια: Αρζόγλου Στεφανία, ΠΕ 70