Επιμορφωτική ημερίδα: «Λογοτεχνία & ψηφιακά εργαλεία»

Ο Σχολικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Αμανατίδης Νίκος, οργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Λογοτεχνία και Ψηφιακά εργαλεία» για το σχολικό έτος 2019-20. Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα ασχοληθούν με διαφορετικούς θεματικούς άξονες: διαπολιτισμικότητα-διαφορετικότητα, κλιματική αλλαγή και περιβάλλον, εκφοβισμός και διαδικτυακή προστασία, φιλία και ζωοφιλία, οικογένεια.
Βάσει του κάθε διδακτικού σχεδίου  θα γίνει μελέτη των βιβλίων στις σχολικές τάξεις, ανάδειξη των αφηγηματικών τρόπων μέσα από συγκεκριμένα ψηφιακά εργαλεία, ώστε, από κοινού με τους/τις μαθητές/τριες, να αναδειχθεί το νόημα των κειμένων μέσα από τους λογοτεχνικούς χαρακτήρες και την πλοκή των έργων. Η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων θα εμπλουτίσει το πρόγραμμα. Αποσπασματικό μέρος των εργασιών των παιδιών θα παρουσιαστεί σε τελική εκδήλωση.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα με αναφορά στα ψηφιακά εργαλεία και τη λογοτεχνία υλοποιήθηκε στο Δ. Σ. Πλατέος. Εκπαιδευτικοί από σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα εισήγηση του κ. Αμανατίδη Νίκου και συμμετείχαν σε εργαστήριο δημιουργίας ηλεκτρονικών βιβλίων στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου.