Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης


Το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος συμμετείχε στις 17 Φεβρουαρίου 2023 στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι σε χώρες της Ευρώπης συντροφιά με μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που συνδέθηκαν διαδικτυακά ζωντανά με την Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη''. Στην αίθουσα υπήρχαν μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και διαδικτυακά, μαθητές/τριες από Λιθουανία, Τουρκία, Ισλανδία, Πολωνία και άλλες χώρες μέσω του e-Twinning.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Thessaloniki State Symphony Orhestra) ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους σε διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας μέσα από υπέροχες μελωδίες και αποσπάσματα έργων σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών. Μία πανδαισία μελωδιών που έφερε τα παιδιά σε επαφή με αγαπημένα συμφωνικά έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου και τον μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης, το κείμενο και την παρουσίαση του προγράμματος, η Μαριάνα Μποζαπαλίδου.
Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραρτήματος Θεσσαλονίκης, για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.