Τηλεφωνούπολη

Β΄ τάξη
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών από το 1990 αφηγείται την ιστορία των Τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα έως σήμερα. Με πρωτότυπες και συνεχώς εμπλουτιζόμενες δράσεις και εκδηλώσεις στοχεύει στην εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών. Το 2018 έφερε μια μεγάλη διάκριση στο Μουσείο, καθώς ανακηρύχθηκε Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα, από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Οι Συλλογές του Μουσείου εμπλουτίζονται συνεχώς, περιλαμβάνουν 4.000 αντικείμενα και αρχειακό υλικό με περισσότερα από 28.500 έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.
Εικαστικό εργαστήρι, η Τηλεφωνούπολη: Τι σχέση έχει η μοντέρνα τέχνη με τις τηλεπικοινωνίες; Πώς συνδέονται τα καλώδια, τα σύρματα, τα δίκτυα και οι εφευρέσεις με τους σύγχρονους εικαστικούς; Οι μαθητές διεισδύουν στον κόσμο των μουσειακών εκθεμάτων, ενώ παράλληλα εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους γύρω από την τέχνη και τα σύγχρονα εικαστικά έργα. Με έμπνευση από τηλεφωνικές συσκευές διαφόρων χρωμάτων και εποχών και με εργαλείο τη μοντέρνα τέχνη, οι μαθητές δημιουργούν μια πόλη με τηλέφωνα - κτίρια, γεμάτη χρώματα και έντονες γεωμετρικές γραμμές. 
Οι μαθητές της Β΄ τάξης παρακολούθησαν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδικτυακά και δημιούργησαν εικαστικά έργα, τα οποία εξέθεσαν στο σχολείο περιγράφοντας την ιστορία του τηλεφώνου. 
Ασφαλώς, και οι μαθητές της Α΄τάξης με πολλή προσοχή παρακολούθησαν και ακολούθησαν τις οδηγίες κατασκευής της τηλεφωνούπολης. Με φωτεινά χρώματα γέμισαν τα ταμπλό των έργων τους, με ενδιαφέρον παρατήρησαν τις αλλαγές στις συσκευές τηλεφώνου κι έμαθαν το σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή του ανθρώπου. 
Επιμέλεια: Νεκταρία Βενιανάκη ΠΕ70 ( Β΄) & Παναγιώτα Αμπατζή ΠΕ70 (Α΄) 
Β΄ τάξη
Β΄ τάξη