Σχολική Βιβλιοθήκη Δ. Σ. Πλατέος ''Άλκη Ζέη''

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη - τελική φάση της ονοματοδοσίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης. Λίγα λόγια για την εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών/τριών του ΣΤ1 τμήματος. 1η φάση: σε έναν συνεργατικό ψηφιακό πίνακα οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τις προτάσεις τους ως προς την ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης, αφού πρώτα διερεύνησαν, μελέτησαν, διάβασαν και εμπνεύστηκαν από έργα συγγραφέων, ποιητών, κ.α. Κατά τη διάρκεια της 1ης φάσης σκέφτηκαν πως καλό είναι να μοιραστούν τις ιδέες τους με άλλα πρόσωπα κι έτσι προτάθηκε στον συνεργατικό ψηφιακό πίνακα να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί του σχολείου, γονείς, μαθητές από άλλες τάξεις κι όποιος άλλος είχε την επιθυμία να συνεργαστεί. Μάλιστα δόθηκε η δυνατότητα να ψηφιστούν οι προτάσεις κι όσες συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία να περάσουν στη δεύτερη φάση. Τελικά, μετά από διάλογο στη δεύτερη και τελική φάση πέρασαν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν.
2η φάση: μέσω μιας φόρμας google παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις ονοματοδοσίας και ζητήθηκε να συμμετάσχουν σε ανοιχτή ψηφοφορία όσοι το επιθυμούν, με το δικαίωμα της μιας ψήφου και με την κατοχύρωση της ανωνυμίας. Συνολικά 194 άτομα συμμετείχαν στην ψηφοφορία και τα αποτελέσματα έφεραν 48,2% στο όνομα της Άλκης Ζέη και 10,9% στο όνομα ''Κρυφό Σχολείο''.
Εκ μέρους όλης της σχολικής κοινότητας ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη της προσπάθειας των μαθητών/τριών του ΣΤ1. Η σχολική βιβλιοθήκη αποτελεί μια ζεστή αγκαλιά για καθέναν που θέλει να ονειρευτεί, να ταξιδέψει, να ανακουφίσει πόνους και μοναξιές, να σκεφτεί, να μάθει, να χορέψει, να αγκαλιάσει, να χαμογελάσει. Είναι ένας χώρος που χωρά όλους μας. Επίσης, οι μαθητές επέλεξαν και το λογότυπο της βιβλιοθήκης μετά από εσωτερικό διαγωνισμό ζωγραφικής-logo, πρόκειται για έργο της μαθήτριας Κεκίδου Δήμητρας. Είστε όλοι καλεσμένοι στην εκδήλωση που θα οργανώσουμε για να αγκαλιαστούμε και να ζεσταθούμε με αφηγήσεις και μουσικές. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της σχολικής βιβλιοθήκης: https://dimplateosima.weebly.com/

Επιμέλεια: Μαρία Ταχτσόγλου, Δασκάλα