Ανακοίνωση προς τους γονείς-κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς

Στην προσπάθεια οργάνωσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας προτείνει δύο βασικούς τρόπους.

1) e-class - ασύγχρονη εκπαίδευση
ήδη τη γνωρίζετε, επειδή οι εκπαιδευτικοί έχουν οργανώσει τα ψηφιακά μαθήματα των τάξεων και ήδη οι μαθητές παρακολουθούν, απαντούν, λύνουν ασκήσεις, επικοινωνούν. Κι έτσι, ασφαλώς θα συνεχιστεί η ανανέωση και ο εμπλουτισμός του υλικού.
Προς το παρόν ο στόχος είναι οι μαθητές να θυμηθούν όσα δούλεψαν στο σχολείο από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2019-2020. Επιπλέον, να διαβάσουν προτάσεις σχετικές με το πώς να  περνούν δημιουργικά το χρόνο τους. Να έχουν επαφή με τα μαθησιακά αντικείμενα και να χαίρονται μέσω της επικοινωνίας με συμμαθητές και δασκάλους.

2) σύγχρονη εκπαίδευση
Μέσω μιας πλατφόρμας που ονομάζεται Webex το Υπουργείο Παιδείας προσφέρει τη δυνατότητα να δουν ζωντανά οι μαθητές τη δασκάλα, το δάσκαλό τους, τους συμμαθητές τους, να χαρούν, να συνεργαστούν, να κάνουν μάθημα, να παρακολουθήσουν οδηγίες, να ρωτήσουν. Είναι σημαντική η  δυνατότητα να αξιοποιηθεί η σύγχρονη εκπαίδευση  αυτήν την περίοδο που ακολουθούμε οδηγίες περιορισμού κατ΄οίκον.

Έχω να επισημάνω πως σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει η δυνατότητα του μεικτού μοντέλου εξ αποστάσεως, δηλ. σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

Όμως υπάρχουν ακόμη ορισμένα τεχνικά θέματα που θα επιλυθούν, ασφαλώς, και θα προχωρήσουμε άνετα. Κάθε καινούριο έχει την αρχική του δυσκολία.

Επικοινωνούμε, λοιπόν, μέσω των αναρτήσεων της ιστοσελίδας του σχολείου, μέσω των μηνυμάτων από το myschool, μέσω των ανακοινώσεων και μηνυμάτων από την e-class.
Θα λαμβάνετε μηνύματα, θα ενημερώνεστε, όπως άλλωστε μέχρι τώρα, ενημερώνεστε άμεσα και τακτικά, θα διατηρείτε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι και θα είναι σε επαφή με τους μαθητές και θα λύνουν απορίες, θα καθοδηγούν και θα προτείνουν.

Επιπλέον, υπάρχουν στη διάθεσή σας αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου από την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο του σχολείου, καθώς, και αναρτήσεις με πληροφορίες φορέων στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε.

Μένουμε σπίτι, περνούμε δημιουργικό χρόνο

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ταχτσόγλου Μαρία