Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και το σύνθημα «Δημιούργησε, επικοινώνησε, μοιράσου το σεβασμό:
 Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα». Οι Α΄ Β΄& Δ΄ τάξεις συνεργατικά επεξεργάστηκαν το θέμα της ασφάλειας με δράσεις και δραστηριότητες που κάλυψαν το ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα. Βασικός στόχος αποτέλεσε η αφύπνιση των μαθητών/τριών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης, η προσέγγιση νέων δεξιοτήτων, που σχετίζονται με τον ψηφιακό πολιτισμό, καθώς, και η ανάπτυξη κριτικής στάσης.

Παρακολούθησαν την παρουσίαση «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για παιδιά Δημοτικού», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα saferinternet4kids.gr. Συζήτησαν με έμφαση στο τι πρέπει να προσέχουν μικροί και μεγάλοι στο διαδίκτυο και προσέγγισαν την σημασία της φράσης ''προσωπικά δεδομένα''.
Η μεγάλη απόφαση του @Παπάκη
Διάβασαν κι επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Η Μεγάλη Απόφαση του @Παπάκη». Οι μαθητές/τριες  εργάστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων, σχεδίασαν αφίσες και με την καθοδήγηση της δασκάλας Ειδικής Αγωγής, κ. Κατέλα Ευαγγελίας οργάνωσαν σε χαρτί του μέτρου μια γιγαντοαφίσα με τα κύρια μηνύματα της παραμυθοιστορίας.

Στη συνέχεια, συζήτησαν για τη σημασία του διαδικτύου ως εργαλείο εκπαίδευσης και ενημέρωσης, το οποίο απαιτεί λογισμό στη χρήση του λόγω κινδύνων. Παρουσιάστηκαν και επεξηγήθηκαν τα διάφορα σύμβολα, που συναντούμε στο διαδίκτυο, υπογραμμίστηκε η  περίπτωση των πιθανών κινδύνων και οι τρόποι αποφυγής. Η συγκεκριμένη ενότητα έκλεισε με τη δημιουργία μιας αφίσας με τίτλο ''Βρέχει κινδύνους, αλλά εγώ κρατάω ομπρέλα''


Στη συνέχεια, παρακολούθησαν εκπαιδευτικές προβολές με ανάλογο περιεχόμενο και αξιολοόγησαν τη νέα γνώση και εμπειρία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τη χρήση ενός εργαλείου web2.0, το «συννεφόλεξο» .
Βίντεο για την καλή χρήση του διαδικτύου.
1ο Πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό (δημιουργός η δασκάλα πληροφορικής, Κουτελίδα Χριστίνα και οι μαθήτριες: Ζησοπούλου Κατερίνα και Τζιούρα Κατερίνα) 
Με στόχο την καλλιέργεια της  σωστής διαδικτυακής συμπεριφοράς!