Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης








Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου, διαβάσαμε το παιδικό παραμύθι «Αν κάθε μέρα» του Αντώνη Παπαθεοδώρου και μοιραστήκαμε σκέψεις και απόψεις πάνω σε θέματα αποταμίευσης-εξοικονόμησης.
Το βιβλίο αναφέρεται στην αποταμίευση από μια διαφορετική οπτική, επειδή η αποταμίευση δεν είναι μόνον ο κουμπαράς των παιδιών που γεμίζει νομίσματα. «Είναι και μια ευκαιρία να ανακαλύψουν, πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο, αρκεί να κάνουν κάθε μέρα κάτι μικρό, να δοκιμάσουν να είναι συνεπή και να μάθουν να σκέφτονται αισιόδοξα το μέλλον».



Μιλήσαμε για τα πράγματα που μπορούμε να αποκτήσουμε με χρήματα και γι αυτά που δεν αποκτούνται με χρήματα. Επίσης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα όνειρα των παιδιών δεν πραγματοποιούνται μόνο με τα χρήματα και έτσι, δώσαμε 11 ευχές (όσα και τα παιδιά της τάξης), γραμμένες σε μικρές καρδούλες, για όλα τα παιδιά του κόσμου: αγάπη, ήλιος, φαγητό, νερό, σπίτι, παιχνίδια, ρούχα, φίλους, καθαρό ουρανό, σχολείο, λουλούδια.


Φτιάξαμε μια αφίσα για την τάξη μας για να μας θυμίζει την ημέρα αυτή και τα όσα συζητήσαμε και κατόπιν κατασκευάσαμε κουμπαράδες-βατραχάκια που κάθε παιδί πήρε μαζί του. 

επιμέλεια κειμένων και φωτογραφιών: Σανιδά Ελένη, δασκάλα Β΄ τάξης