4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σκοπός των δράσεων που υλοποιήθηκαν ήταν η κατανόηση πως η άθληση πρέπει να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Η αφίσα που συνοδεύει την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού υπογράφει το μήνυμα ''Αθλούμαι ΧαράΖΩ το Μέλλον'' κι αποτελεί αφορμή για εκτενή συζήτηση με τους μαθητές/τριες (το πώς αντιλαμβάνονται τη λέξη ''αθλούμαι'', εάν αθλούνται και με ποιους τρόπους). Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης συνεργατικά παρακολούθησαν την παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος ΕΥΖΗΝ με τίτλο ''Τα μυστικά της υγείας για μικρούς μαθητές - Μαθαίνουμε για τη σωματική δραστηριότητα'' και στη συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι κατανόησης και συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης γνώσεων.
Κατόπιν, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους ''Dream from the heart-Run with me'', η οποία αναφέρεται σε μια ομάδα μικρών ποδοσφαιριστών από την έρημο Takla Makan της Κίνας, η οποία ονειρεύεται να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα. Συζητήσεις, εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών/τριών ανέδειξαν πτυχές της άθλησης, τις οποίες κλήθηκαν να αποτυπώσουν στο χαρτί με την ιδιαίτερη εικαστική τους πινελιά. Γέλασαν με το παιχνίδι παντομίμας που έπαιξαν στη συνέχεια, όσον αφορά στους τρόπους σωματικής άθλησης και τη σημασία αυτών για την υγεία.
Ασφαλώς, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Φυσικής Αγωγής, κ. Λεωνίδα Ελένης.
Επιμέλεια: Θεοφανοπούλου Ζωή Γ1΄ & Κατσουπέρη Γεωργία Γ2΄