Polyglot - Πολυγλωσσία

Γλωσσική Αφύπνιση και Πολυγλωσσία με βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στις  γλώσσες και πολιτισμούς μέσω κατάλληλων μεθοδολογικών προσεγγίσεων. 
Η γλωσσική αφύπνιση περιλαμβάνει δραστηριότητες παρατήρησης, χειρισμού και σύγκρισης διαφόρων γλωσσών και πραγματοποιείται μέσω αναστοχαστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες βοηθούν τον μαθητή να κατανοήσει και να αφομοιώσει τη λειτουργία της γλώσσας. Έτσι, οι μαθητές μαθαίνουν να αναπτύσσουν κριτική σκέψη απέναντι στη γλώσσα-στόχο και να κινητοποιούν τις γνώσεις τους στην Ελληνική αλλά και σε άλλες γλώσσες μεταφέροντάς τες από τη μία γλώσσα στην άλλη.
Η γλωσσική αφύπνιση μέσω πολυγλωσσικών προσεγγίσεων συμβάλλει ουσιαστικά στη γνωστική και ψυχολογική ανάπτυξη των μαθητών, διευρύνει τους ορίζοντές τους και καλλιεργεί την φιλαναγνωσία. Πρόκειται για ένα γλωσσικό ταξίδι που συμβάλλει στη διαμόρφωση θετικών αναπαραστάσεων των μαθητών απέναντι στα διάφορα γλωσσικά και πολιτισμικά συστήματα και ευνοεί και την εκμάθηση της Ελληνικής που είναι και η κύρια γλώσσα του σχολείου.

Επιμέλεια & υλοποίηση δράσεων: Κατσανίκου Αναστασία ΠΕ06, Τζιριβήλα Ελένη ΠΕ07, Αγιαννίτου Σοφία ΠΕ05 και Θεοφανοπούλου Ζωή ΠΕ70