6η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού ''Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου''


Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου αφιερωμένη στον αθλητισμό και οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας υλοποίησαν εντός του σχολικού ωραρίου ποικίλες αθλητικές δράσεις με σύνθημα: "Αγαπώ την άθληση - αγαπώ την υγεία μου". Κεντρικός στόχος της ημέρας είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και η συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, στην απομάκρυνση από τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, (παράγοντας κινδύνου για νέους και παιδιά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες). 
Στο Δημοτικό Σχολείο Πλατέος γιορτάσαμε δίνοντας έμφαση στο νόημα των παραπάνω στόχων. Επιθυμώντας την κινητοποίηση και εμπλοκή των μαθητών/ τριών στη μαθησιακή διαδικασία με τρόπο βιωματικό, οι μαθητές της Γ΄ τάξης, αφού παρακολούθησαν από τη σελίδα του ''Ευζήν'' εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τη θεματική της ημέρας, ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και το ζύμωμα του ψωμιού. Ζύμωσαν καρβελάκια με αλεύρι ολικής άλεσης και σίκαλης, καθώς, το ψωμί αποτελεί τη βάση της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, τα οποία στη συνέχεια έψησαν στο φούρνο του σχολείου. Αναδύθηκαν υπέροχες μυρωδιές στους διαδρόμους του σχολείου.
Στη συνέχεια έπαιξαν στην καταπράσινη αυλή αθλητικά, συνεργατικά παιχνίδια και με διάθεση προετοίμασαν στο χώρο του ολοήμερου με τα υλικά που έφεραν από το σπίτι σαλάτες εποχής με ελαιόλαδο και φρέσκα λεμόνια, έφαγαν συντροφιά, νόστιμα και υγιεινά, το ψωμί που παρασκεύασαν σε συνδυασμό με τα λαχανικά της επιλογής τους.
Στο σχολείο μας αγαπάμε κι επιλέγουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής!

Επιμέλεια: Αρζόγλου Στεφανία ΠΕ70