Οι μαθητές/τριες του Ε1 τμήματος σήκωσαν τα μανίκια, ανακάτεψαν αλεύρι, νερό, μαγιά κι έφτιαξαν το δικό τους ψωμί. Υλοποιώντας σειρά δράσεων για την ημέρα του σχολικού αθλητισμού αρχικώς συζητήθηκε η αξία της υγιεινής διατροφής και η ορθή επιλογή τροφίμων που βελτιώνουν την ποιότητά ζωής σε συνδυασμό με την κατάλληλη άσκηση.
Για το ψωμί χρησιμοποιήθηκε μείγμα λευκού αλευριού, ολικής άλεσης και για την πρωτοτυπία οι μαθητές πρόσθεσαν στη ζύμη αμύγδαλα και σταφίδες. Το κάθε παιδί έδωσε στο ζυμαράκι του το δικό του ευφάνταστο σχήμα κι όσο ο φούρνος του σχολείου έψηνε, οι ομάδες των μαθητών έπλυναν και καθάρισαν φρέσκα λαχανικά (ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές) τα οποία έφεραν από το σπίτι τους.
όλα τα παιδιά συντροφιά έφαγαν με όρεξη και απόλαυσαν τα φρέσκα χειροποίητα ψωμάκια και τις μυρωδάτες σαλάτες εποχής. Το όφελος της βιωματικής δράσης ολοφάνερο και σημαντικό.
Επιμέλεια: Κιτσούλη Δέσποινα ΠΕ 70