Ο ραφτάκος των λέξεων - θεατρική παράσταση

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο νηπιαγωγείο Πλατέος η θεατρική ομάδα «Ο μικρός Βορράς» παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». 
Οι μαθητές/τριες των τάξεων  Α΄ και Β΄ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν ράφτη ταπεινό, διαφορετικό από τους υπόλοιπους που χρησιμοποιεί λέξεις αντί για κλωστές για να ντύνει τους ανθρώπους δροσίζοντάς τους το καλοκαίρι και ζεσταίνοντάς τους το χειμώνα. 
Πρόκειται για μια τρυφερή και συγκινητική θεατρική παράσταση, η οποία μιλά στις παιδικές ψυχές με αφηρημένες έννοιες, όπως η δύναμη της γλώσσας, η ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και η εσωτερική ικανοποίηση του ανθρώπου που ασκεί το επάγγελμά του με αγάπη και μεράκι. 
«Απ’ ό, τι κάλλη έχει ο άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει» (Βιτσέντζος Κορνάρος, Ερωτόκριτος) 
Επίσης, αναφορικά με την καλλιέργεια δεξιοτήτων αξιοποιήθηκε υλικό δραστηριοτήτων με την ολοκλήρωση της παράστασης και την επιστροφή των μαθητών στη σχολική αίθουσα.

Επιμέλεια: Αρζόγλου Στεφανία ΠΕ70