Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Η παγκόσμια ημέρα για το ασφαλές διαδίκτυο αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές της Β' Δημοτικού μέσω της ενασχόλησής τους με δίωρη δραστηριότητα αφενός να γνωρίσουν τα οφέλη του διαδικτύου στη ζωή του ανθρώπου κι αφετέρου να υιοθετήσουν μία προσεκτική ματιά απέναντι στους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή. 
Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι προηγήθηκε παρουσίαση, προβολή αφισών & κινουμένων σχεδίων της ηλεκτρονικής διεύθυνσης saferInternet4kids.gr, η οποία προσφέρει πλούσιο υλικό αναφορικά με τη συγκεκριμένη θεματική για μαθητές δημοτικού σχολείου και όχι μόνον. Έτσι, οι μαθητές/τριες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους ως προς τους τρόπους αξιοποίησης του διαδικτύου και προβληματίστηκαν σχετικά με τους κινδύνους που υποβόσκουν. Εξέφρασαν τη γνώμη τους, συζήτησαν, αντάλλαξαν πληροφορίες κι έδειξαν ενδιαφέρον ως προς την ορθή χρήση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή. 
Επιπλέον, εργάστηκαν σε ομάδες, ζωγράφισαν ό,τι τους κέντρισε το ενδιαφέρον, παρουσίασαν την εργασία τους στους συμμαθητές τους και συνέθεσαν μια αφίσα για την ημέρα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Επιμέλεια: Αρζόγλου Στεφανία ΠΕ70