Μένουμε Ασφαλείς με Καθαρά Χέρια

Η υγιεινή των χεριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών στο νοσοκομειακό περιβάλλον αλλά και στην κοινότητα. Σε αυτά τα παθογόνα συμπεριλαμβάνεται και ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV 2. Περισσότερο από ποτέ, η υγιεινή των χεριών αποτελεί κομμάτι στης καθημερινότητας όχι μόνο των επαγγελματιών υγείας αλλά και των πολιτών και βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας από το νέο κορωνοϊό.
Η υγιεινή των χεριών είναι αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται την κατάλληλη στιγμή, με τη σωστή μέθοδο και τεχνική. Κάθε φορά που την εφαρμόζουμε προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από την μετάδοση του νέου κορωνοϊού και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα νοσήσουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης περιορισμού του ιού αποτελεί την ασπίδα προστασίας για πολίτες, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς.
Η οικογένεια οφείλει να εκπαιδεύσει τα παιδιά στην υγιεινή των χεριών πριν το φαγητό, μετά την τουαλέτα και κάθε στιγμή που είναι αναγκαίο. Το σχολείο οφείλει να εκπαιδεύσει τους μαθητές σε δεξιότητες ζωής, στην υιοθέτηση τρόπων και μέσων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.