Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Η ημέρα του παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία ενασχόλησης των μαθητών/τριών της Β΄ τάξης με δραστηριότητες αφιερωμένες στη χαρά που μας προσφέρουν τα βιβλία. 
Οι μαθητές άκουσαν την ανάγνωση του βιβλίου "Χαριστική Βιβλιοθήκη" (των Αντώνη Παπαθεοδούλου ΄& Δικαίου Χατζηπλή, εκδόσεις Πατάκη) στο οποίο αποτυπώνονται με τρόπο γλαφυρό τα οφέλη από την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων, όπως και από τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για όλους τους αναγνώστες. Συζήτησαν για τη λειτουργία των βιβλιοθηκών για το αναγνωστικό κοινό. Επισκέφθηκαν το χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας και διάβασαν, ξεφύλλισαν βιβλία που επέλεξαν και τους εντυπωσίασαν. Διάλεξαν τους δικούς τους  αγαπημένους ήρωες για να γράψουν όλοι μαζί τη δική τους ιστορία με ένα περιβαλλοντικό σενάριο. Στη συνέχεια κατασκεύασαν σελιδοδείκτες από ξύλινα μανταλάκια σε σχέδιο αεροπλάνου με το σύνθημα: "Μ' ένα βιβλίο θα ταξιδέψω μακριά και θα πετάξω ψηλά!" 
Με τις παραπάνω δραστηριότητες οι μαθητές/τριες διάβασαν, προβληματίστηκαν, συζήτησαν μοιράστηκαν ιδέες και γνώσεις, πειραματίστηκαν στο ρόλο του συγγραφέα, γέλασαν, έπαιξαν και δημιούργησαν αποκομίζοντας τα οφέλη που προσφέρουν τα βιβλία!

Επιμέλεια: Αρζόγλου Στεφανία, Β΄ Δημοτικού