Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η 3η του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Οι μαθητές/τριες των τριών πρώτων τάξεων παρακολούθησαν τη δασκάλα ειδικής αγωγής και υπεύθυνη του Τμήματος Ένταξης, κ. Κατέλα Ευαγγελία, η οποία αναφέρθηκε με παραδείγματα στις μορφές αναπηρίας και συζήτησε με τους μαθητές.
Στη συνέχεια, οι μαθητές της Α΄& Β΄ τάξης υλοποίησαν μια ποικιλία δράσεων με στόχο την αναγνώριση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σεβασμού κι αποδοχής της διαφορετικότητας. Έγινε ανάγνωση των βιβλίου ''Θέλω να παίξω μαζί σου'' του Μερκούριου Αυτζή, που αφορά στο σύνδρομο Dοwn.
Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με το αλφάβητο των κωφών και  καθένας χωριστά σχημάτισε στη νοηματική γλώσσα το όνομά του. Έκλεισαν τα μάτια και με την αίσθηση της αφής προσπάθησαν να διαβάσουν διάφορες λέξεις με τη μέθοδο Μπράιγ.
Κατόπιν, έγινε ανάγνωση του βιβλίου ''Η μάγισσα Αμπουλίνα» για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Έγινε αναφορά στα παραολυμπιακά αθλήματα, παρατήρησαν και σχολίασαν πολλές εικόνες. Στο τέλος, χωριστήκαν σε δυο ομάδες εργασίας, κάθε ομάδα ζωγράφισε κάτι χρησιμοποιώντας είτε το στόμα είτε τα δάχτυλα των ποδιών. Ήταν ένας τρόπος να συνειδητοποιήσουν πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο και να νιώσουν την προσπάθεια που καταβάλουν τα άτομα αυτά.