"Γερμανικά σε κίνηση" Glossomobil

Το Glossomobil ταξιδεύoντας στην Ελλάδα στάθμευσε στο σχολείο μας.
Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο..
Το Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση" ξεκίνησε και στην Ελλάδα τη διαδρομή του! Εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και φυσικά με ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό υπόσχεται αποκλειστικά ευχάριστες εμπειρίες σε γερμανικό φόντο! 
Έτσι, λοιπόν, το Glossomobil (από το Goethe-Institut της Θεσσαλονίκης) στο σχολείο μας εμπλούτισε το μάθημα των Γερμανικών με διδακτικό υλικό, μουσική, παιχνίδια κι έδωσε νέα κίνητρα στους μαθητές. Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση διάρκειας ενός διδακτικού δίωρου, η οποία με τον βιωματικό της χαρακτήρα έπεισε για την αξία και σημασία της πολυγλωσσίας στο παγκοσμιοποιημένο πλανητικό σχολείο. 
Τα Γερμανικά είναι παιχνίδι παρόλο που ορισμένοι θεωρούν πως πρόκειται για μα δύσκολη γλώσσα. Τίποτα δεν είναι δύσκολο, αν το δεις με τον κατάλληλο τρόπο. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του Glossomobil κάνουν τη γλώσσα διασκέδαση!

Επιμέλεια: Βαρβάρα Δημητριάδου, δασκάλα γερμανικής γλώσσας